Ontspannen

De menopauze zorgt ervoor dat de menstruatiecyclus stopt, maar het is ook een enorme verandering, vandaar ook de bijnaam ‘de overgang’. Het kan ook erg moeilijk zijn om aan deze overgang te wennen. De menopauze komt neer op een verandering in je lichaam die gepaard gaat met een heleboel fysieke gevolgen, maar kan ook een psychologisch effect hebben wat bij jou tot stress of onrust kan leiden. Voor elke verandering in je leven heb je de tijd nodig om je aan te passen. Om met de menopauze en de impact die het heeft op je geestelijke gesteldheid om te gaan is het belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt. Probeer een positieve mindset aan te houden tijdens de overgang en probeer stress zoveel mogelijk te vermijden.

5 GEWELDIGE MANIEREN OM MET STRESS OM TE GAAN
1. MEDITATIE
Meditatie heeft een gezonde invloed op geest en lichaam en kan heel goed werken als je op zoek bent naar innerlijke rust. Onlangs hebben een aantal wetenschappers aangetoond dat mindfulness stress en ontstekingen kan verminderen.. Door dagelijks vijf minuten te mediteren voel jij je energieker en geef jij je zenuwstelsel de kans om te ontspannen waardoor je minder last zult krijgen van stress en een onrustig gevoel.

2. SPORTEN
Naast de voordelen die het heeft voor je lichaam, is sporten een geweldige manier om endorfinen aan te maken in je lichaam die stress helpen tegengaan. Een ideale combinatie is een duursport met krachtsport om spieren op te bouwen, calorieën te verbranden en je hart te versterken. Probeer dit twee keer per week te doen in sessies van 30 tot 45 minuten en wissel dit af met een rustige vorm van beweging zoals yoga om te werken aan je balans, lenigheid en je spieren te vormen tijdens een sessie van twee uur lang.

3. PROBEER SOPHROLOGIE
Net als hypnose, is Sophrologie een snelle en effectieve manier om je zelfvertrouwen en je gemoedstoestand een boost te geven. Dankzij de positieve visualisatie en ademhalingstechnieken kan jij je geest hiermee positief beïnvloeden. Dit is een geweldige manier om zorgen en stress weg te nemen.

4. DOE AAN LACHTHERAPIE
dokters aanraden om 10 tot 15 minuten per dag te lachen om je algehele gezondheid te verbeteren? Door te lachen, versterk jij je immuunsysteem, verbeter je de zuurstoftoevoer voor de cellen in je lichaam, het verlaagt de bloeddruk, het verbetert de spijsvertering en het kan krampen en pijn weg nemen. Daarnaast neemt het stresshormonen weg en het stimuleert de aanmaak van endorfinen, hormonen die stress en onrust kunnen wegnemen. Daarnaast is het ook goed voor je zelfvertrouwen. Probeer stress, voor zover mogelijk, weg te lachen om je goed te voelen in lichaam en geest.

5. GOEDE NACHTRUST
Depressies, stress en een slaaptekort gaan vaak hand in hand. Een gebrek aan slaap veroorzaakt vaak een gebrek aan motivatie, enthousiasme, energie en daarbij veroorzaakt het vaak ook stress. Tijdens de menopauze, als het lichaam te maken krijgt met ingrijpende veranderingen, is het belangrijk om te profiteren van de herstellende effecten van een goede nachtrust.

DEPRESSIES EN DE MENOPAUZE
Rond het 50e levensjaar, hebben drie op de vier vrouwen te maken met depressies of symptomen daarvan. Terwijl slechts een op de vier mannen op deze leeftijd hier last van heeft. Symptomen van een depressie of een zekere mate van neerslachtigheid kunnen vaak voorkomen tijdens de perimenopauze. Vrouwen zeggen vaak dat zij niet lekker in hun vel zitten, dat zij veel piekeren, weinig interesse hebben en zichzelf ondergewaardeerd voelen. Ook al lijkt het misschien zo, er is geen wetenschappelijke verklaring die stress, onrust of een depressie verklaart aan de hand van een afname in oestrogenen. De afname van oestrogenen is dan niet de oorzaak van een depressie, maar het kan wel een factor zijn die hieraan bijdraagt. De hormonale veranderingen leggen simpelweg gevoelens van onzekerheid bloot en kunnen die zelfs versterken. De menopauze is vaak een moment in het leven van vrouwen waarbij ze terugkijken op wat zij bereikt hebben in hun leven. Afhankelijk van je persoonlijkheid, kan dit de bron zijn van jouw onzekere gevoelens. De menopauze is slechts een hoofdstuk in het verhaal van jouw leven, het is volledig aan jou hoe het verhaal verder gaat.

You may also like

Example blog post
Example blog post
Example blog post