Couperose Behandeling

Couperose is een volkomen onschuldig verschijnsel dat bij vooral mensen met een blanke huid voorkomt. Couperose is de aanwezigheid van meestal talrijke uitgezette rode en/of blauwe bloedvaatjes in het gezicht. Meestal treden de eerste uitgezette adertjes op vanaf de leeftijd van 30 jaar. Couperose komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.

Hoe ontstaat couperose ?
Couperose ontstaat doordat de oppervlakkige adertjes in de huid slapper zijn geworden waarna ze zijn gaan verwijden. Een aantal oorzakelijk factoren of uitlokkende prikkels kunnen hieraan ten grondslag liggen:

  • Erfelijkheid. Couperose komt vaker voor binnen families.
  • Overmatige zonblootstelling
  • Huidtype. Mensen met lichtere huidtypen lijken meer kans te hebben op het krijgen van couperose.
  • Chronisch gebruik van corticosteroïd bevattende crèmes of zalven op het gezicht
  • Temperatuurschommelingen
  • Alcoholgebruik
Wat kunt u zelf doen aan couperose ?

Zoveel mogelijk prikkels vermijden waardoor bloedvaatjes kunnen gaan uitzetten. Bijvoorbeeld beschermen tegen zonlicht en verminderen van alcoholgebruik.

Wat is het beloop van couperose ?
Couperose is een aandoening die niet vanzelf overgaat. Het kan in de loop der jaren soms stabiel blijven maar soms zelfs ook kan uitbreiden bijvoorbeeld naar het hals- of decolletégebied.

De Tips van onze huidtherapeuten
La Roche-Posay Rosaliac
Eucerin Anti-Redness   
Avène  Antirougeurs

Behandelen van couperose en rosacea
Voor de behandeling van vasculaire aandoeningen waaronder couperose en rosacea maken wij gebruik van het Multispot handstuk van onze nieuwe M22. Met deze module kunnen we vaatproblematiek effectief behandelen. Hemoglobine in bloed wordt goed geabsorbeerd door laserlicht. Dit betekent dat we met de Multi-Spot zeer gericht en vrijwel pijnloos couperose en rosacea kunnen behandelen. Kijk op SkinEffects.nl