Acné Behandeling

Wat is Acne ?
Acné is de iets betere naam voor het probleem waarmee een groot deel (ongeveer 85%) van de jongeren te maken krijgt: jeugdpuistjes! De oorzaak heeft alles te maken met hormonen. Zij zorgen er voor dat talgklieren in gezicht en op rug en schouders groter worden en meer talg produceren. De klieren raken verstopt en zorgen voor mee-eters, grotere puisten en zelfs ontstekingen. Hoewel het goed is te weten dat het in de meeste gevallen vanzelf weer verdwijnt, kan dit wel een flink aantal jaren duren.
Wat te doen?

Natuurlijk kun je voor acneklachten terecht bij een huisarts of huidtherapeut, maar je kunt zelf ook aan de slag. Maak een afspraak met één van onze schoonheidsspecialistes om de huidconditie vast te stellen en af te stemmen wat de beste behandeling is. Beter gezegd: de beste behandeling voor jou, want als SkinEffects kijken we niet naar wat algemeen goed is, maar wat voor jou goed is! Soms kan het al voldoende zijn als je thuis de juiste producten gebruikt.

Welke producten?

We begrijpen het als je door de bomen het bos niet meer ziet. De gouden tip van huidproducten: stem de producten af op de behandeling. Zorgt de behandeling voor een snel uitdrogende huid, dan is het slim om een hydraterende reinigingscrème te gebruiken. De huid wordt dan goed gehydrateerd zonder dat het vettig wordt.

Ons advies:
Avène Cleanance
La Roche Posay Effaclar
Vichy Normaderm 
Eucerin DermoPure

Wil je meer informatie? Neem gerust contact op met onze Salon SkinEffects in Zwolle