Constitutioneel Eczeem

Wat is Constitutioneel Eczeem?

Constitutioneel eczeem, ook wel atopisch eczeem genoemd, zorgt voor een jeukende, ontstoken huid met droge schilfering. Atopisch eczeem is een veelvoorkomende, niet besmettelijke, chronische ontstekingsziekte van de huid. Baby's kunnen dit ook krijgen, al na een paar weken. Op babyleeftijd wordt atopisch eczeem dauwworm genoemd.

Wat te doen?

De huisarts of de dermatoloog schrijft vaak een vette zalf of crème voor die het vochtgehalte van de huid verbetert. Een droge huid is gevoelig voor jeuk, smeer liever meerdere keren per dag een dun laagje dan één of twee keer een dikke laag.

Een goede verzorging van de huid gaat verergering van het eczeem tegen. Gebruik zo min mogelijk zeep en smeer de huid meerder keren per dag in met een neutrale basiszalf.

Wat raden we aan?

Lipikar is de lijn van La Roche Posay voor de lichaamsverzorging- en hygieneproducten voor een gevoelige, zeer droge huid met neiging tot eczeem. 

Onze aanrader is hier dan ook de La Roche Posay Lipikar Baume AP+M!

Van Eucerin is de lijn AtopiControl de ideale oplossing voor het probleem. We raden dan de AtopiControl bad- en doucheolie in combinatie met de kalmerende gezichtcrème of de AtopiControl intensief kalmerende crème aan.