AHAVA Safe Retinol

AHAVA Safe Retinol gezichtverzorging gebaseerd op pRetinol, een nieuw complex geïntroduceerd door R&D


De AHAVA Safe Retinol gezichtsverzorgingslijn op basis van pRetinol, een exclusief gepatenteerd complex. Gemaakt om te werken als een 'natural-to-skin' veilige Retinol om rimpels te doen verminderen en het huidoppervlak gladder te maken.

Het Retinol molecuul is een erg populair bestanddeel om huidveroudering tegen te gaan. Retinol is bij consumenten bekend om zijn effectiviteit bij huidveroudering , specifiek in het verminderen van rimpels.

Retinol is een derivaat van Vitamine A die bij contact met de huidenzymen wordt
afgebroken tot Retinoïnezuur. Retionol vergroot de celdeling en stimuleert tot  vorming van nieuw collageen met als resultaat dat rimpels en lijnen gladder worden. hyperpigmentatie oplicht; de huid wordt meer helder en gladder.

Ondanks de effectiviteit, is het veiligheidsprofiel van Retinol controversieel omdat het bijwerkingen kan veroorzaakt zoals irritaties, roodheid.

AHAVA heeft Pre-Retinol (pRetinol) ontwikkeld. Dit is de voorloper van Retinol. pRetinol wordt in de huid omgezet in Retinol. 

pRetinol heeft de voordelen van Retinol maar niet de mogelijke bijwerkingen hiervan. De huid produceert veilig Retinol op een zelfnatuurlijke manier.

Dunaliella Salina Dode Zee alg bevat hoge gehalte aan bètacaroteen.  Bètacaroteen heeft pre-retinol eigenschappen AHAVA Safe Retinol heel goed gebruik van maakt